Zobrazit podle typu:

Pozvánka-jpg

Místo: Bazilika Navštívení Panny Marie na Svatém Kopečku
Termín: 18. 8. 2018

Bazilikou se rozezní zvuk flétny a varhan. Pro hospic zahraje duo Štreitová a Vrábel

Svatý Kopeček – Barokní hudba jako chvála Bohu, netradiční propojení tónů flétny a varhan, Monika Štreitová, významná hráčka na příčnou flétnu a Marek Vrábel patřící ke špičce slovenského varhanního umění. Nevšední hudební zážitek slibuje v sobotu 18. srpna v bazilice na Svatém Kopečku Benefiční koncert pro hospic.

Pražírna kávy Kikafe podpořila hospic

Ve dnech 16. – 17. 12. 2017 podpořila fungování hospice pražírna kávy Kikafe. Výtěžek z prodeje šálků na kávu a irské kávy z obou dnů obdržel Hospic na Svatém Kopečku. Pražírně i všem zákazníkům děkujeme za podporu naší činnosti.

Pěvecké vystoupení pro klienty

Dne 18. prosiVánoční zázraknce 2017 zavítali do hospice studenti Konzervatoře Evangelické Akademie. Připravili si pro klienty ztvárnění betlémského příběhu s názvem Vánoční zázrak. Pěvecké vystoupení za doprovodu klavíru se klientům i ostatním zúčastněným moc líbilo a přineslo tak vánoční atmosféru. Za krásné představení děkujeme.

Mikuláš navštívil klienty hospice

Mikuláš letos potěšil Mikuláš_2017nejen děti, ale i naše klienty. Tak jako každý rok, přinesl i letos klientům balíčky s drobnostmi a hlavně vnesl radost z návštěvy a dobrou náladu.

Více ve fotogalerii.

Pozůstalí zavzpomínali na své blízké. Hospic si připomněl i 15. výročí

Olomouc – Každý den po práci zajít do Hospice na Svatém Kopečku a podporovat a dodávat sílu manželovi. Takto vypadal život paní Jarky z Olomouce dlouhého půlroku, v době, kdy její muž „balancoval“ na hranici života a smrti. Pak nastal zvrat. „V hospici jsme se procházeli nebo jsem mu předčítala. Pak jsem přinesla fotoaparát, a když na tom byl lépe a vyvezli jej na sedačce na terasu, fotil si okolí. V hospici se mu velmi věnovali, docházel za ním i pan farář a vedli diskuse o životě. Také jej navštěvovala dobrovolnice, paní z rozhlasu. Přestože dožíval v hospici, svůj život prožíval a já na něm začala vidět zlepšení. Dokonce se vrátil domů. To bylo fajn,“ vzpomíná paní Jarka...

Týnecký masopust 2017 podpoří hospic

Masopust proběhne v sobotu 25. února 2017 od 12:00 hod. v zámecké zahradě a stodole ve Velkém Týnci. Vstup zdarma. Na místě budou k ochutnání a zakoupení zabíjačkové pochoutky. Výtěžek z akce bude věnován fotbalovému oddílu benjamínků TJ Sokol Velký Týnec a Hospici na Svatém Kopečku. Podrobnosti jsou uvedeny v letáku.

Modlitební setkání na hromnice

Našim klientům neleží na srdci jen vlastní zdraví, ale myslí také na své nejbližší, kteří je v hospici doprovází. Ve čtvrtek 2. února 2017 se někteří z nich sešli společně s duchovní asistentkou Mgr. Libuší Calábkovou ke společné modlitbě. V hospicové kapli Sv. Ducha každý z nich zapálil svíčku a přednesl svou přímluvu za sebe, své blízké a mnohé další, kteří potřebují, aby na ně někdo pamatoval.

Mikuláš potěšil klienty

I v hospici je občas veselo. Například když naše klienty přišel navštívit Mikuláš s čertem a andělem. Potěšili je svou přítomností, milým slovem a na závěr jim předali balíček s něčím dobrým na zub. Zaměstnancům, kteří se na této akci podíleli, děkujeme.