Seminář paliativní medicíny "Když se ví, co Bůh chystá"
27. září 2021 Články

Seminář paliativní medicíny "Když se ví, co Bůh chystá"

Letošní celostátní akci Den s Charitou jsme oslavili společně s praktickými lékaři. Ve středu 22. září 2021 proběhl v Hospici na Svatém Kopečku seminář paliativní medicíny „Když se ví, co Bůh chystá“ spojený s prohlídkou hospice.

Pořádání semináře přímo v hospici mělo za cíl lékařům představit prostředí hospice a jak hospicová péče vlastně probíhá. V čem se liší od jiných zdravotnických zařízení a kdy je vhodné tuto možnost pacientovi a jeho rodině nabídnout. Tuto problematiku ve své přednášce prezentovaly sociální pracovnice hospice Mgr. Martina Ležáková, Bc. Lucie Pacáková, spolu s pastorační asistentkou Pavlou Paláskovou.

Seminář byl organizován ve spolupráci s Českou lékařskou komorou a jeho garantem byla vedoucí lékařka hospice MUDr. Martina Kirchnerová, PhD., která přednášela o možnostech tišení bolesti a ostatních symptomů se kterými se v paliativní péči lékaři setkávají. Dalšími přednášejícími byli lékaři MUDr. Petr Beneš, PhD., MUDr. Milan Král, bývalá vedoucí lékařka hospice MUDr. Ilona Burdová a viceprezident ČLK MUDr. Zdeněk Mrozek.

Vážíme si zájmu lékařů o důstojné odcházení svých pacientů a děkujeme za účast a spolupráci.

9 11 10