Pozvání na setkání pozůstalých spojené se vzpomínkou na zemřelé
19. května 2021 Články

Pozvání na setkání pozůstalých spojené se vzpomínkou na zemřelé

Rádi bychom Vás pozvali na setkání pozůstalých, při kterém společně zavzpomínáme na klienty našeho hospice. Setkání proběhne v sobotu 29. 5. 2021 v 10:00 v Bazilice Navštívení Panny Marie na Svatém Kopečku a bude přístupné také online. Vzhledem k rozvolňování opaření již není potřeba ohlašovat svou osobní účast.

V Hospici na Svatém Kopečku se o klienty vždy staráme s úctou a respektem a snažíme se jim i jejich blízkým poskytnout maximální péči a podporu. Po určité době od úmrtí našich klientů tradičně pořádáme vzpomínkovou akci. Dnešní doba nám to však neumožňuje. O to více se chceme připomenout, že jsme na Vaše blízké nezapomněli. Při různých příležitostech se nám vybavují jejich životní příběhy, zážitky z pobytu v hospici, prožité chvíle radosti a někdy i smutku.

V hospici se nesetkáváme jen s klienty, ale i s jejich rodinami a blízkými, kteří je chodí navštěvovat. A právě pro pozůstalé chceme uspořádat vzpomínkovou mši svatou. Vzhledem k neustále se měnícím omezením při setkávání jsme se rozhodli uspořádat tuto vzpomínkovou akci i online. Vzhledem k rozvolnění není nutné dopředu ohlašovat svou osobní účast, prosíme však o dodržování všech platných protiepidemických opatření.

Vzpomínkové setkání začne v 10:00 hodin mší svatou v Bazilice Navštívení Panny Marie na Svatém Kopečku, následovat bude slovo ředitelky Hospice na Svatém Kopečku, Ing. Marty Šťastné. Na závěr přednese své autorské verše Bc. Jitka Dobrovítovská, která sepsala svou sbírku právě na základě zkušeností a zážitků z Hospice na Svatém Kopečku, kde působila jako dobrovolnice.

K setkání se můžete připojit přes tento odkaz: https://www.youtube.com/channel/UCmoi33A-8K3FQkXtmGmYWig

 

Setkání pozůstalých v minulých letech Setkání pozůstalých v minulých letech Setkání pozůstalých v minulých letech

Provoz Hospice na Svatém Kopečku je financován z několika zdrojů. Kromě plateb zdravotních pojišťoven a klientů, nám se zajištěním provozu pomáhá Olomoucký kraj a některé obce pomocí dotací.  Ani tyto prostředky však nepokryjí všechny provozní náklady, proto jsou pro nás velmi důležití také dárci, ať už z řad firem v našem kraji, nebo soukromých osob.

Pokud chcete Hospici na Svatém Kopečku přispět, budeme moc vděční za Váš dar na náš sbírkový účet: 43 - 6322140257/0100.