Adventní čas v hospici
5. ledna 2022 Články

Adventní čas v hospici

Během adventního období se i našim hospicem šířila atmosféra příprav na Vánoční čas a očekávání.

Tradičně je advent v hospici obdobím koncertů, vyrábění ozdob, charitativního punčování pro hospic a dalších společenských akcí. Letošní rok byl zase trochu jiný a adventní program jsme tomu museli přizpůsobit. Mikuláš, ani výroba adventních věnců s klienty a zaměstnanci hospice nemohli chybět, i když vše probíhalo v komornějším duchu. Tradiční adventní koncert, ani zpívání dětí pro naše klienty se ale neuskutečnilo a charitativní punčování bylo na poslední chvíli rozhodnutím vlády zrušeno. Děti z MŠ U Sila, spolu se svými učitelkami vymyslely, jak klientům i přesto udělat radost a vyrobily pro ně krásné dárečky a vánoční přáníčka. Děti ze sousední MŠ a ZŠ Svatý Kopeček zase napekly perníčky. Perníčky jsme využili i na ozdobení vánočního stromečku, který hospici věnovaly Arcibiskupské lesy. Organizátoři punčování pro hospic namísto tradičního setkání zorganizovali online sbírku.

Před Vánoci nás také, již tradičně, navštívil pan ing. Jiří Chlebníček, který zaměstnancům i klientům hospice daroval vynikající vánočky.

23. prosince nás na recepci čekalo krásné překvapení, naše ptačí rodinka se rozrostla o tři mláďátka, které krásně rostou a mají se čile k světu.

 

Děkujeme všem, kteří se na adventu v hospici podíleli a přispěli nám a těšíme se na setkávání s Vámi i v tomto novém roce.

4EF0EE15-6060-4DF1-9DF1-FF8FE19EBB82 DSCF7417 DSCF7434 e d s g i - kopie j h k