Dobrovolníci tisknou ochranné štíty pro hospic
8. dubna 2020 Články

Dobrovolníci tisknou ochranné štíty pro hospic

Moc si vážíme pomoci všech dobrovolníků a chceme jim za jejich podporu poděkovat. V této době je pro nás zásadní mít dostatečné množství ochranných pomůcek pro naše zaměstnance a v jejich zajišťování nám dobrovolníci pomáhají.

Dům dětí a mládeže Olomouc je sice pro děti momentálně uzavřen, ale jeho zaměstnanci se snaží pomáhat, kde je potřeba. V oddělení techniky tak začali na 3D tiskárně tisknout ochranné štíty, které nám do hospice přivezla osobně paní Renata Kubešová, která se na výrobě podílela.

Členové spolku SpoKojení, který je součástí mezinárodní sítě International Baby Food Action a který propaguje, podporuje a kontroluje naplňování Mezinárodního kodexu marketingu náhrad mateřského mléka v České republice se složili a sehnali pro hospic 15 kusů obličejových štítů.

Do 3D tisku štítů se zapojili také grafický designér Martin Šavel s kolegou Radkem Šmakalem a Michalem Markem. Aby mohli pomáhat co nejefektivněji, spojili se s Univerzitou Palackého v Olomouci a pomáhají zásobovat ochrannými štíty zdravotnická zařízení nejen v Olomouckém kraji. Štíty poskytli i Hospici na Svatém Kopečku.

V posledním měsíci nám dobrovolníci také šijí a posílají roušky, pomohli nám tak překonat krizové období bez pomůcek. Budeme vděční za další spolupráci, kterou pomáháte ochraňovat naše klienty a pracovíky.

Ještě jednou všem moc děkujeme.

3s - kopieDSCN5584