Pro návštěvy

AKTUÁLNÍ PLATNÁ OPATŘENÍ MĚNÍCÍ REŽIM NÁVŠTĚV NAJDETE ZDE.

Návštěvní doba je neomezená. Svého příbuzného/známého můžete navštívit kdykoliv a zůstat s ním jak dlouho chcete. Záleží pouze na Vaší domluvě s nemocným. V případě dvoulůžkového pokoje, prosíme, respektujte i druhého klienta (minimálně noční klid od 22 hod.).

Recepce je otevřena od 8:00 do 19:00 hod. Mimo uvedený čas, prosíme, zvoňte na sesternu. Prosíme Vás o pochopení, když sestry nemohou otevřít hned, pravděpodobně jsou na pokojích u klientů a neslyší zvonek.

Pro návštěvy klientů nabízíme možnost přespání. Na jednolůžkových pokojích je za tímto účelem k dispozici přistýlka. Přistýlku můžete využít jednorázově nebo i dlouhodobě. Pro návštěvy klientů na dvoulůžkových pokojích máme k dispozici pokoj pro hosty. Dle zájmu si můžete objednat stravu, a to buď celodenní, či jen některá z nabízených jídel. Ceník obou služeb je k dispozici zde.

Další informace najdete zde:

Domácí řád

Informace pro návštěvy

Jak se k nám dostanete?

Hospic je světle žlutá rohová budova hned naproti stánkům. Vstup do hospice je označen informační cedulí směrem z hlavní silnice.

mapa

Vlastní doprava

Parkovat je možné přímo před vstupem do hospice nebo podél budovy, je ale nutné si z recepce vyzvednout kartu „návštěva hospice“. Tuto kartu musí řidič umístit do auta na viditelné místo, jelikož pro ostatní je do prostor před hospicem zákaz vjezdu.

MHD

Návštěvníci se mohou do hospice dostat z Olomouce městskou hromadnou dopravou (dále jen MHD). Jedná se o linku č. 11 vypravovanou z hlavního vlakového nádraží města Olomouce nebo linku č. 111 (rychlospoj) jezdící taktéž z nádraží v období cca od začátku dubna do konce září.

Cestu z hlavního autobusového nádraží na vlakové je nutno provést jakoukoliv jinou linkou MHD (tramvaj č. 4, autobusová linka č. 12, 14, 15, 19 nebo 25).

Cena základní přestupní jízdenky na 40 min. v pracovní dny a 60 min. v ostatní dny je 18 Kč. Lze ji zakoupit v prodejních automatech, pobočkách dopravního podniku, u řidiče (s přirážkou) nebo také v elektronické formě přes SMS nebo aplikaci. Papírovou jízdenku je nutno orazit. Cesta na Kopeček trvá cca 18 min.

Hospic je vzdálen od autobusové zastávky „Svatý Kopeček, bazilika“ cca 3 min. pěší chůze směrem ke kostelu.