Pozvání na Noc kostelů 2021
25. května 2021 Články

Pozvání na Noc kostelů 2021

Srdečně Vás zveme na Noc kostelů v kapli Ducha Svatého v Hospici na Svatém Kopečku.

Již 13. ročník noci kostelů proběhne v pátek 28. 5. 2021. Kaple Ducha Svatého v Hospici na Svatém Kopečku bude pro návštěvníky otevřena od 18:00 do 20:30 hodin. V kapli budete mít možnost zúčastnit se prohlídky s výkladem o historii kaple i budovy a o jejím současném využití. Během večera také můžete zapálit svíčku za vaše blízké, nebo napsat na naše kamínky jméno těch, za které chcete, abychom se modlili.  

Interiér Kaple Ducha Svatého navrhl akademický sochař Otmar Oliva z Velehradu, který pro kapli zhotovil svatostánek, obětní stůl, kříž, svícny, kalich a relikviář. Bronzový relikviář s ostatky Matky Terezy, znázorňuje andělská křídla. Autorem skleněných vitráží je akademický malíř Jan Jemelka z Olomouce. Socha Panny Marie je kopie gotické sochy od neznámého autora z Kyjova.

Vzhledem k současné epidemiologické situaci prosíme příchozí o respektování aktuálních opatření. Vstupujte prosím pouze s nasazeným respirátorem a po předchozím použití dezinfekce. Prosíme, mějte u sebe také doklad o platném negativním testu na SARS-COV-2, potvrzení o prodělaném onemocnění, či potvrzení o očkování.

Vstup je umožněn pouze bočním vchodem (zimní zahradou).

Noc kostelů