Úspěšně proběhl seminář akreditovaný Českou lékařskou komorou, 13.10.2022
26. října 2022 Články

Úspěšně proběhl seminář akreditovaný Českou lékařskou komorou, 13.10.2022

Dlouho připravovaný, Českou lékařskou komorou akreditovaný lékařský seminář máme úspěšně za sebou.

Akci, která proběhla v našem Hospici na Svatém Kopečku 13.10.2022, předcházela možnost zúčastnit se také prohlídky baziliky Navštívení Panny Marie, které využila většina účastníků semináře z řad lékařů, zdravotních sester a sociálních pracovníků. Bazilikou všechny provedl Hyacint Pavel Kuchta O. Praem. a jeho výklad byl nejen plný zajímavostí, ale také zábavný. Možnost vidět Francouzský nebo Andrýskův sál byla pro účastníky nová a skvělá zkušenost. Prohlídka se všem velmi líbila. Naše velké díky patří P. Hyacintovi za jeho laskavou pomoc, vstřícnost a především perfektní spolupráci.
 
Poté se sešli všichni účastníci v Hospici, kde na ně čekalo již pohoštění, a mohli se společně pobavit a naladit na nadcházející přednášky. Témata byla velmi přínosná. Za hospic vystoupily vedoucí lékařka Martina Kirchnerová s tématem paliativní a hospicové péče u neonkologických pacientů, práci sociálních pracovnic a pastorační asistentky představily Lucie Pacáková, Martina Ležáková a Pavla Palásková. O fyzioterapii v paliativní a hospicové péči pak hovořila Růžena Zádrapová. Dalšími přednáškami nadchli lékařka Renáta Urbanová s tématem aplikace transfuzí v paliativní péči, lékařka Drahomíra Vrzalová přednáškou o možnostech nutriční intervence u onkologických pacientů a doktor Juraj Kultan promluvil o symptomech maligních onemocnění a možnosti paliativní léčby.
 
Za úžasnou spolupráci děkujeme také Janě Bieganské z České lékařské komory a Evě Fritscherové ze společnosti SANDOZ, která byla sponzorem akce.
 
Účastníci byli spokojení a obohacení o nové informace a my jsme velmi rádi, že se akce vydařila, že se nám povedlo uskutečnit něco dobrého. Vážíme si také hojné účasti a těšíme se zase příští rok.
 
1 2 3 4 4a 4b 4c 5 6 7 8 9 10 11 12